בעיה דחופה

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/07/02 08:57 ג באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב

עד לא מזמן מצבי הדתי היה מצויין,

אבל לאחר שכבר התגברתי על כל בעיית הצניעות וכו' נפלתי שוב (בהסתכלות בדברים אסורים והוצאת זרע לבטלה), כעת אני מרגיש יאוש מסויים כיון שאיני יודע כיצד לכפר , ויאוש זה רק גורם לי לחטאים נוספים, עד שכמעט ויתרתי לחלוטין.

ועל כן ברצוני לדעת:

א. כיצד ניתן לכפר על מה שכבר עשיתי, האם ישנם פרקי תהילים מיוחדים שניתן לומר או כל דבר אחר שאעשה כדי שאוכל להרגיש שכיפרתי על מעשיי ואתקדם הלאה.

ב.האם ישנם מעשים יומיים או קטעים שניתן לומר בכל יום בכדי שיעזרו להמנע מן החטאים הללו.

בתודה מראש "ל".

תשובה

ב"V

שלום לך,

יקירי,

כמהתמימות יפה יש בשאלתך, כמה רצון להתקדם ולהטהר.
אני חש קנאה ברצונות שלך ומרגיש שיש לך יסורים השמורים למי שמסוגלים להמריא אל על.
יש כפרה, יש תקוה. יש תיקון.
עקרו הוא ברצון, בשאיפה , בחלום.
בהצבת יעד רוחני ובשאיפה להגיע רחוק.
בתורת ברסלב ישנם תיקוני םהעוסקים בעניין. פרקי תהילים המסייעים אך אין לי בקיאות בכך. בעיני כל אמירה של תהילים, לפי סדר הימים, למחפשים עבודה רגשית המביעה את המיית הלב או לימוד תורה שיטתי המבטא את הרצון להתדבק בשכלי, רצויים וראויים, ותהי ברכת ה' למשלבים בניהם.

בהצלחה,

שי