בנין בית המקדש בימינו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/10/02 23:59 כה בחשון התשסג

שאלה

כתוב ברמב"ם בספר העבודה בהלכ' בית הבחירה ש"מצוות עשה לבנות בית לד'" וברצוני לישאול את כבוד הרב בכל רגע ורגע אנו מבטלים מצוות עשה של בנית המקדש ומדוע רוב גדול שלציבור דתי וחרדי מתעלמים מכך???

כל העניין של "מקדש משמיים" הוא סתם תירוץ של הגלות ואנו נושאים את הכתם של הגלות עדיין על כתפינו???

מדוע אנו מנסים להיסתתר מאחורי "בבא מציעה ובבא בתרא" למינהם ומתעלמים מהילכות המקדש שהרי כתוב בפירוש שחוץ מתינוקות של בי"ר כולם מתבטלים מלימודם לשם בנית הבית ואפי' חתן וכלה מחופתם מכאן שהבסיס ללימוד הגמרא בישיבות חייב להיות בנושא המקדש ורק אחר כך שאר הסוגיות כדי להיות מוכנים כל רגע לבנות את הבית

ואפילו אם אנחנו טמאים ישנם מספיק חוקרים גדולי תורה שהוכיחו שניתן ליבנות את הבית וישנם תוכניות אך אין פוצה פה ומצפצף כל הרבנים מעדיפים לישקוע ביחד עים התלמידים שלהם בהוויות אביי ורבא שאפילו הם לא יודעים את מסכת מידות על בוריה וכיוון ש"לא בשמים היא" וחכם עדיף מנביא יש לנו לנהוג ע"פ הרמבם ולא לשבת בחיבוק ידיים ולהגיד "הנביאים אמרו מקדש משמים תעזבו אותי ואת הגמרא בשקט" עלינו לקום להיתאסף יחד ראשי ישראל ולהקים את הסנהדריןו לבנות את ביהמ"ק ומכאן אני קורא לכל נערי הגבעות ולכל המתישבים כדי לשבת בנחת באדמותינו עלינו קודם להיתישב בהר ה' ומשם תצא אורה ואני מסיים בפס' מספר חגי (ג,ד-ח) "העת לכם אתם לשבת בביתיכם ספונים והבית הזה חרב!!!...עלו ההר והבאתם עץ ובנו הבית וארצה בו ואכבת נאום ד'"

מיהודי שאכפת לו מאחיו ומהקב"ה

תשובה

ראה
http://www.yeshiva.org.il/Shiurim/Books/lama_bm/index_bm.HTM