בנים בנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/12/01 13:53 ח בטבת התשסב

שאלה

שלום!

אבי עובד בקליטת עליה מחו"ל ולכן יוצא לי לפגוש הרבה בנים.

אני מתיחסת לבנים שבאים לביתנו כידידים.

בזמן האחרון בא לביתנו אותו בחור {הוא כמו בן בית אצלנו} ואנו מדברים הרבה על הכל,

{היחס שלי אליו הוא יחס אח לאחות}.

האם מותר לי להמשיך לדבר איתו ולהתיעץ איתו בכל מני נושאים?

נ.ב אני בת 14 וחצי

תודה רבה

תשובה

ב"ה

ליאורה,
ברכת שמיים מעל!

התיאור של כללי מדי ולא ניתן להשיב לך על פיו. בן כמה הבחור? על מה את מתייעצת איתו? מה אישיותו של אותו בחור? האם הוא בעל דגשים תורניים? מה חשוב לו בחיים? ועוד.

ברמה עקרונית אוכל לומר:
קשר בן בנים לבנות הוא ביטוי לפסגה האנושית של הבריאה. "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד" על פי הבנתנו החיבור שבין איש לאישה יוצר השלמה משמעותית המביאה את שניהם לידי מיצוי שלם של כוחותיהם.
אלא, שחיבו זה יכול להיות הרסני אם הוא לא נעשה בשלב הנכון ומתוך הכנה מעמיקה. לכן, אני חושב שבשלב הזה של חייך, ראוי להימנע מלפתח קשר הדדי. עלייך להשקיע בפיתוח האישי שלך, לעצב את זהותך האישית וכו'.
ברור שמותר לך לדבר אם אנשים המתארחים בביתך. ברור שכאשר מי שהוא להיות בן בית בביתך מתנהלות שיחות כאלה ואחרות. אבל, עלייך להקפיד שהשיחות לא יובילו אותך לקשר מחייב. לכן, בחרי את הנושאים שאין בהם רגישות, שאינם מצריכים חשיפה אישית, שלא יעמיקו את הצדדים הרגשיים שבקשר.

בברכה,

שי