בנות עם כיפה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/02/02 15:02 ח באדר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א,

בעניין הכיפה, כל ההסברים שהרב נתן,

לא קשורים לבנות??? אין שכינה על בנות??

מדוע הן אינן צריכות ללבוש כיפה?

תשובה

בס"ד

נשים נשואות צריכות לכסות את ראשן אחרי הנישואים הרבה הרבה יותר מאשר בנים.

לגבי שכינה - הנשים קשורות לשכינה באופן יותר טיבעי מבנים (ראה תשובה באתר זה בענין זה על "עמידה בתפילה" לבנות) ולא צריכות כיפה לצורך זה. הבנים לעומתן הם בהתמודדות יצרית הרבה יותר קשה ורואים יותר את עצמם ולא את הכלל. ולכן צריכים כיפה שתזכיר להם תמיד את מקום היותם.

לצורך המחשה שים לב מה שאומרים כל המתעסקים בתשובה - על כל בעל תשובה אחד יש חמש בנות בעלות תשובה.
גם אם המספרים מוגזמים המציאות מדברת. ועל זה גם אני יכול להעיד.
נשים שייכות לקדושה הרבה הרבה יותר מגברים.
זה פשוט.

נתקלתי בהרבה זוגות שהאשה צדיקה של ממש והגבר נוכל ומושחת.
להפך - מעולם לא נתקלתי.

לפני הנישואים