בן נידה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/07/03 08:20 כט בתמוז התשסג

שאלה

בס"ד

שאלה זאת נשאלה רבנים נוספים.

מה דינו של ילד שנולד כתוצאה מיחסי מין עם אישה נידה?

מהם חסרונותיו?

תשובה

בס"ד

רבים וגדולים מעם ישראל היו בני נידה ובדורינו - דור של תשובה - כמעט כל בעלי התשובה הם בני נידה.

אמנם הדברים לא כל כך פשוטים כיוון שטבילה מועילה גם בלי כוונה ובגד לא תמיד מהווה חציצה ולכן נשים רבות שרוחצות בים נטהרות - לכל הפחות מדאורייתא.

אמנם לכתחילה יש בזה בעיה כיון שחסרות בדיקות והפסק טהרה וטבילה זו לא בזמנה - אבל בהרבה פעמים יש בה מן הטהרה.

כמו כן יש דעות שמים שאובים שהומשכו יכולים לטהר - ואע"פ שהלכה לא נפסקה כך - גם בשעת דחק ניתן לסמוך על בריכה שיש בחינה מסויימת של טהרה.

כל זה אני כותב לסנגוריה על אנשים שחושבים על עצמם שהם "בני נידה" ואפשר שאינם.

ובוודאי שאין לכתחילה לסמוך על טבילות כאלה עם בגד ים או בבריכה - כידוע לכל מי שמכיר את הלכות מקוואות.

ועוד אומר כי נכון הוא שאכילת איסור, ועבירות, והיות האדם "בן נידה" - כל זה מקשה על ההתקרבות לקב"ה, אבל זה לא מעכב.

הבחירה החופשית קיימת.
"ובחרת בחיים" - קיים!
והדרך לקב"ה - פתוחה.

ולא עוד שבדורנו הקב"ה מסייע לבעלי תשובה במיוחד, ומקיים בנו "ומל ה' אלוקים את לבבך ואת לבב זרעך לאהבה את ה' אלוקיך" וכו'.

הקב"ה נותן ברכה מיוחדת שנחזור בתשובה ומביא "סיוע אלוקי" מיוחד להסיר קשיים מהמבוגרים וגם מהבנים שאולי לא נולדו בטהרה.

כל זה כי ה' אוהב אותנו ורוצה אותנו בתשובה.

בהצלחה