בכותל

חדשות כיפה הרב אייל קרים 23/08/02 17:30 טו באלול התשסב

שאלה

אני תלמיד ישיבה ברובע ומיתפלל פעמיים ביום בכותל בודאי ידוע לכבוד הרב את המצב בכותל שיש שם כל מיני אנשים מוזרים כגון אנשים שלא נותנים לאף אחד ליהיות חזן אפילו שהם אינם יודעים להיתפלל ומפריעים לתפילתם של הסובבים וכן ישנם כל מיני מקבצי נדבות המפריעים את תפילתם של האחרים ועוד אנשים מוזרים שמסתובבים עים שופרות ועוד מה אפשר לעשות? האים יש להעדיף תפילה ביחיד? האים מותר לתת צדקה לאותם מקבצי נדבות כדי להיפטר מהם?ואגב מה דעתו של הרב על כתם המים המופיע במרכז הכותל?

בתודה מראש

תשובה

שלום לך
אין שום חובה להתפלל דוקא בכותל. אדרבא, יש מגדולי ישראל שנמנעו להתפלל בכותל אם לא בראשי חודשים וכד', כדי שלא תחול אצלם שחיקה ביחסם אליו.
מאידך, אם חשקה נפשך להתפלל דוקא בכותל, תע"ב, אך ראוי לבחור מנין צדדי פינתי שאינו חשוף לכל המפריעים למיניהם.
אין שום מצוה בנתינת צדקה לקבצני הכותל ואינך מחויב בזה, משום שכדי לתת צדקה, צריך לבדוק שהמקבל ראוי לצדקה, מה שלא ניתן לעשות בזמן שהייתך שם, כ"ש שלא במהלך התפילה.
שמעתי וקראתי את הדעות האומרות שהכותל מזיל דמעות על צרות עם ישראל, אך לי הדל אין הבנה בנושא זה.