בית עלמין בט' באב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/07/02 08:35 ז באב התשסב

שאלה

שלום רב

1. האם בט' באב מותר/צריך ללכת לבית עלמין

2. מי שקורא את המזמור למנצח במנחה ושחרית בצורת המנורה צריך להגיד גם שויתי...תמיד

תודה רבה

תשובה

בס"ד

1- יש נוהגים לילך לבית הקברות אחרי התפילה וצריכים ליזהר שלא ללמוד שם תהילים וכדו' אלא רק "איכה", "איוב" ושאר דברים המותרים בתשעה באב. ויזהרו שלא יעשו מהליכה זו כעין טיול באסיפת חברים, אלא רק להתפלל בשברון לב.

יש שנמנעים מלילך לבית קברות בתשעה באב כיוון שהם נוהגים לטבול קודם כניסה לבית עלמין ואין הם יכולים לטבול בתשעה באב.
\עיין רמ"א שם סע' י. כה"ח שם ס"ק פב משנ"ב ס"ק מא -\.

2- יכול לומר אם רוצה