בישול בכלים בשרים בתשעת הימים.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/07/02 07:04 כח בתמוז התשסב

שאלה

אני עובדת בבי"ח ואוכלת שם. בעבר שאלתי אחד העובדים הדתיים במטבח האם האוכל בשרי או לא (לא מדובר על המנה העיקרית שידוע שהיא בשרית אלא על המרק והתוספות). הוא ענה שכל האוכל בשרי מכיוון שמשתמשים בתבלינים בשריים גם למרק ולתוספות (אני משערת שהתכוון לאבקת מרק בשרית). רציתי לשאול האם זה נכלל כאוכל בשרי שאסור לאוכלו בתשעת הימים. תודה.

תשובה

בס"ד

בישול בכלים בשרים והוספת אבקת מרק בשרית לא אוסרת לאכול בבית חולים.

בבית פרטי לא משתמשים גם באבקת מרק בשרית. אבל אין איסור בבישול בכלים בשרים.