ביקור נשים בבית עלמין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/12/01 06:34 יב בטבת התשסב

שאלה

לרב, שלום וברכה.

א. מתי מותר/ראוי שלא/אסור ללכת לנשים לבית עלמין: בימי טהרתה, בימי נידתה, כלה, מעוברת, מינקת וכו...

ב. במצב של "ראוי שלא" תילכנה - עד כמה גדולה חשיבות הענין ביחס לביקור נפטר ביום פטירתו ובעיקר ביחס לנפטר קרוב כגון: אב או אם וכו'...

אשמח אם הרב ישאל את מור אביו הרב מרדכי אליהו שליט"א בנושא.

תודה ושלום.

תשובה

בספר דרכי טהרה של הרב אליהו מופיע כדלהלן:

"ראוי שלא תלך הנדה לבית הקברות, מחמת רוח רעה שבבית הקברות, ומלבד ואת ראוי ע"פ הסוד, שנשים לא תלכנה כלל לבית הקברות ובפרט אחר המטה מקום שמלאך המוות וגונדא דיליה נמצאים שם, ועלולים להזיק לנשים הבאות שם".
ראיתי מעשה שאשה רצתה מאוד ללכת לבית עלמין בגלל סיבות דומות למה שהזכרת. הוא לא עמד על כך לעשות מכך "ענין", כיון שזה בגדר "ראוי שלא".