ביקור יולדת - על ידי גברים ונשים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/06/02 03:33 יז בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום עליכם

כבוד הרב יש לי שאלה האם מותר לי ללכת לבקר יולדת שנמצאת בביה"ח יחד עם אשתי או אפילו בביתה אמרו לי שזה מבחינת ההלכה או המוסר נוגד את העניין כי אין בזה צניעות אפשר שאישתי תלך ואני אחכה לה בחוץ. יש לציין שאלו שאנו רוצים לבקר אותם הם גם דתיים ולכן אין כאן עניין של חילול ה חס ושלום.

לתשובתך בהקדם תודה רבה וכל טוב

תשובה

בס"ד

זה באמת לא כל כך צנוע שגברים יבקרו יולדת כיון שהנשים לפעמים מניקות וזה מאוד מפריע.
ובכלל כל היחס עם נשים לא צריך להיות כל כך קרוב עד כדי ביקור בבית חולים. אם ביקרת את אשתך והם נמצאות לידה - זה בסדר. אבל בדרך כלל אין לכך מקום.
יש מקרים של אשה חולה קשה ל"ע שהביקור יתן לה כוח או ברכה וכד' אבל זה לא המקרה של יולדת - ולכן נכון אמרת ש"אין בזה צניעות".

גם כשאתה הולך לבקר את אשתך היולדת בבית חולים. לך לבקר אותה בשעות הביקור ובזהירות - דהיינו לא תכנס לחדר בבת אחת אלה תודיע על כניסתך לחדר היולדות קודם הכניסה.

לגבי ביקור נשים אצל יולדת - יש שנים שיודעות כבבר כי נשים אחרי לידה צריכות הרבה מנוחה ולא הרבה מבקרים. ולכן הנשים שמבקרות אותה צריכות לבקר ביקור קצר ביותר. לראות אם היא צריכה עזרה כאן ובעיקר אם היא צריכה עזרה בבית ולעזוב אותה שתנוח ותחליף כח.

מזל טוב