ביקור בכנסיות ומסגדים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/08/02 19:04 יב באלול התשסב

שאלה

שלום,

כשנסעתי לחו"ל נתקלתי בפני הבעיות הנ"ל ולא ידעתי מה לעשות

1.האם מותר להכנס לכנסיות ומסגדים על מנת להתרשם מאומנותם ומהאדריכלות?

2. האם מותר להיות נוכח בשעת התפילה בכנסיה או במסגד כדי להתרשם ולראות את התפילה?

אשמח אם תפנה אותי למקורות על מנת להעמיק בנושא

תודה מראש

תשובה

בס"ד

1- ממש ממש לא.
2- עוד יותר לא.

ולהפך כשרואים כנסיות ומסגדים צריך לקרוע ולבכות ולהתפלל לאבדנם ולחורבנן ולבנין בית המקדש במקומם. כי אין מקום בעולם לשניהם ביחד. לשקר ולאמת.

וכך כתוב בשו"ע אורח חיים סימן רכד:

(א) הרואה מרקוליס או שאר עבודת כוכבים אומר ברוך אתה ה' אלהינו מלך העולם שנתן ארך אפים לעוברי רצונו ואם רואה אותה בתוך שלשים יום אינו חוזר ומברך:
הגה והאידנא אין מברכים זאת הברכה:

(ב) הרואה מקום שנעקרה ממנה עבודת כוכבים אם הוא בארץ ישראל אומר: ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שעקר עבודת כוכבים מארצנו.
ואם הוא בחוצה לארץ אומר: ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שעקר עבודת כוכבים מהמקום הזה.

ואומר בשתיהן: "כשם שעקרת אותה מהמקום הזה - כן תעקור אותה מכל המקומות והשב לב עובדיהם לעבדך"

הגה ואם נעקרה עבודת כוכבים ממקום אחד ונתנוה במקום אחר מברך על מקום שנעקרה: : "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שעקר עבודת כוכבים".

ועל מקום שנתנוה לשם: "שנתן ארך אפים" (בית יוסף בשם תוספות וירושלמי):

בקיצור חביבי כשרואים כנסיה או מסגד צריך לבכות ולהצטער ולפעמים צריך גם לקרוע את הבגדים (בהר הבית).
אם כן איך אפשר לבקר במסגד או בכנסיה על מנת להנות ולבכות. זה לא הולך ביחד!!

ובכלל כתוב בתורה על עבודה זרה "שקץ תשקצנו ותעב תתעבנו כי חרם הוא". איך נהנים משקץ וחרם?. והלא כנסיות הם בית עבודה זרה. וכך נפסק ברמב"ם הלכות אבות הטומאות פרק ו

(א) טומאת ע"ז מדברי סופרים ויש לה רמז בתורה הסירו את אלהי הנכר אשר בתוככם והטהרו והחליפו שמלותיכם.

(ב) ע"ז עצמה מטמאה אדם וכלים במגע.

(ה) בית ע"ז עצמו אבניו ועציו ועפרו מטמאין בכזית במגע ככל המשמשין:

(ו) המכניס ראשו ורובו לבית ע"ז נטמא כנוגע וכן כלי חרס שהכניס אוירו לבית ע"ז נטמא ספסלים וקתידראות שהכניס רובן לבית ע"ז טמאים וכולן ראשון לטומאה: