בינו לבינה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 01/07/02 10:49 כא בתמוז התשסב

שאלה

האם זה בסדר לשאול את הרב מרדכי אליהו שליט"א

מיהו זיווג האמת שלי ואיך אוכל למצוא אותו?

האם זה "קיצור דרך" לגיטימי? האם זה מה שה' חפץ מאיתנו, או שניפגש בשיטה הקונבנציונלית שיש בה חסרונות?

מכיוון שאינני רוצה להיפגש עם הרבה בחורים,אני רוצה לפגוש אחד.

תודה מראש!

תשובה

שלום לשואלת !

כאשר נצטוונו 'עשה לך רב' זה על מנת שנשאל ונברר את כל ספיקותינו, ושילמדנו תורה .
אם מתייעצים עם מרן הראשל'צ שליט'א אין בזה חלילה משום קיצורי דרך .
את יכולה לשאול ולבקש ברכה , את יכולה לציין שמות, אולם הרב רואה לנגד עיניו כיצד להשיב.
וכלל ידוע שכל תפילותינו ובקשותינו אינן מהרב שיושיע אלא מהשם יתברך שמו שהוא יושיענו .
ובהיות שאנו זקוקים לעזרה הרינו מבקשים מהצדיק שיתפלל עלינו ויברכנו .
זאת ועוד , כאשר התייעצנו ובקשנו ברכה לכל ענין , אנו מאמינים שכח התורה של הצדיק הוא המסייע לו שדבריו יתקיימו בבחינת תגזר אומר ויקם לך .

כמובן שעליך להתפלל להשם ולבקש שיתן לך את הטוב המגיע לך במהרה ללא עיכוב ויהי רצון שכן יהיה בזכות מרן הרב .

בברכה , יוסף אלנקווה.