בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/06/02 03:32 י בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שי פירון שלום רב!

שמעתי עד כמה חמור איסור הוצאת זרע לבטלה אך לי יש בעיה שונה כי אני אינני עושה זאת כשאני ער אלא יוצא לי קרי בלילהואני לא יכול להתנגד לזה כי אין לי שליטה על עצמי כשאני יושן ולכן לדוגמא אתמול נגעתי בטעות בחנות אחת בילדה במקום מסוים אז כבר ידעתי שיצא לי בלילה קרי מה אפשר לעשות נגד זה (אמרו לי 4 פרקי תהיליםא-ד) אך זה לא עוזר

בתודה ילד מודאג בגלל ששמע על העונש הנורא על זה

נ.ב

אבקש לפרסם את התשובה באתר כי אין לי דואר אלקטרוני

תשובה

ב"ה

שלומות,

נער יקר,

אל לך לחוש ברגשות הנוראיים היוצאים מתוך מכתבך. וראיה לדבר - העובדה שאתה מתיירא לא מונעת את הישנות המקרים. לכן, עליך לחשוב איך אתה מטפל לא בשאלה הנוגעת ליציאת הזרע לבטלה, אלא עליך לעשות עבודה הפנימית המטפלת במניעים. זה לא אומר שעבודה על המחשבה תגרום לביטול התופעה. זה קשה. לא תמיד אפשר להתגבר על כך.
אבל אני מתאמץ. העונש החמור הוא למי ששקוע בכך, למי שלא מוכן להתמודד. למי שנותן למציאות היצרית להשתלט עליו. אבל, מי שעושה את כל המאמצים הנוגעים לעולם האמוני שלו, מי שמבקש להעמיק ולהבין את משמעות החיים, יוכל להביא לידי ביטוי את עומק החיים שלו.
לכן, השתדל להתמקד בחשיבה על הסיבות, השתדל ללמוד כל מה שקשור במהות הצניעות ובתפקידה בעולם, ובעז"ה אנימאמין שתראה ברכה ואור.
אל תשבר, אל תפחד, אל תסיג את כוחות החיים.
הכל יבוא על מקומו בשלום.

בברכה,

שי