בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/05/02 08:05 י בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לרב פירון שלום רב!

אני חגסני"ק(חבריא ג סניפית)בן 16 שנוצר מצב בסניפי שאני צריך ללוות בנות בגילי ופחות אבקש לשאול את הרב האם זה מותר? וכן אפילו שמעתי שזו מצוה? ואם כן אז מאיזה ברצוני לדעת

בתודה מראש חגסני"ק

נ.ב : אבקש מהרב ךפרסם את התשובה באתר כי אין לי דואר אלקטרוני

תשובה

ב"ה

שלומות,

אינני יודע ממי שמעת שמדובר במצווה. בודאי יש מצווה לגמול חסד. אבל לא חייבים לחזור מהסניף בשעות מאוחרות. מ"מ אם מי מהבנות מפחדת, ואין בעיה של יחוד בליווי בוודאי שיש בכך מעשה טוב. שהרי לא נאמר שמ ותר להיות בחברה מעורבת ורק ברגעים שבהן הבנות זקוקות לנו, נזכר בהלכה... שהרי "דרך ארץ קדמה לתורה" ויש דברים שההגיון הפשוט, המוסר הטבעי, מכוון אותנו.
וראוי ללכת בקבוצות. זה גם יותר צנוע וגם יותר בטוח.