בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/01/02 12:53 כו בטבת התשסב

שאלה

שלום קוראים לי דודו ואני בן 16 לומד בישיבת בני עקיבא קרית שמואל.

רציתי לשאול מדוע יש איסור נגיעה והרי כתוב בתורתנו הקדושה שכאשר היה לדוד המלך קר ובגדיו לא חיממו אותו הביאו לו אישה בתולה לחממו?!

ולשלמה המלך היו הרבה פילגשות ואיני חושב ששלמה שהיה חכם מכל אדם אינו ידע הלכות אלו של איסור נגיעה וגילוי עריות.

בתודה דודו

תשובה

ב"ה

דודו,

ברכת ה' עליך!

1. ראשית, אתה טועה בהבנתך את הפרק האמור בדוד המלך. כבר הר"י קרא אמר שהסיבה שהמלך דוד התחמם היתה בשל יופיה ולכן מצויין שם: "והנערה יפה עד מאוד". מכל מקום, גם אם נבין את הפרק כפשוטו, בכל זאת יש דרכים בהם מותר לגעת גם במי שאינה אשתו וזהו הגדר של פילגש. כיוון שחלק יסודי ומהותי באיסורי הנגיעה הוא לגעת באישה שאינה טהורה, היינו שלא טבלה ולכן היא עדיין בחזקת נידה. גם אם נוצר קשר בין דוד לאותה נערה או בין שלמה לפילגשותיו הוא נעשה תוך הקפדה על ההלכות הקשורות במפגש זה.
2. אין לי ספק שמן הבחינה ההלכתית, המשפטית, שלמה נהג כשורה. אבל עדיין אנו מוצאים שחכמים בקרו אותו על מערכת היחסים שהיו לו עם נשים. ולמרות הביקורת לא מצאנו ביקורת ביחס לצדדים ההלכתיים.
3. כל זה לא קיים בענייני הנגיעה אליהם אתה מתכון. כאן, המציאות היא פשוטה בתכלית: הדבר אסור!

בברכה,

שי