בינה לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/03/02 08:03 יג בניסן התשסב

שאלה

אני לומדת בפנימיה בכיתה יא ויש לי חברה מאוד מאוד טובה, אנחנו כל הזמן צמודות ומספרות אחת לשניה הכל...

ממש לפני חופשת הפסח ישבנו שנינו וצחקנו על כל העולם ופתאום ללא התראה מוקדמת היא נישקה אותי וכו'.

אני גם נסחפתי כי זה היה לי מאוד נעים. לאחר כמה שניות הכל נפסק והיתה בנינו מבוכה גדולה.

בינתיים יצאנו לחופשת הפסח ואני מאוד מאוד מבולבלת לגבי מה שקרה, האם יש לי נטיה מינית לבנות, האם זה אסור, איך מונעים זאת

בקיצור, מה לעשות ??????????

תשובה

ב"ה

שלום לך!

א. העובדה שאת מבולבלת מדגישה את הצורך בבירור פנימי ביחס למה שקרהץ אכן, ממקרה כזה אין ללמוד על הכלל, ויכולה להיות נפילה כזו או אחרת כחלק מתחושה של קרבה או צורך במגע פיזי המבטא את הקשר העמוק שביניכן.
עלייך להיוועץ ביועצת או מטפלת שמכירה אותך ותוכל לסיע לך ולתת לך כלים כדי לבחון אם זה מייצג בעיה מהותית או שמא בעיה נקודתית.
אל תשאירי את הדברים ללא בירור. אם אין לך כתובת, חזרי אלי ואסייע בידייך.

ב. זה לא משנה אם זה אסור מן הבחינה ההלכתית. זה לא נורמאלי, זה לא בריא.
יש צורך בפיתוח הקשרים הנורמאליים בין בנים לבנות שמביאים לידי ביטוי את עקרון ההשלמה לו כולנו מייחלים.

ג. השתדלי שלא להגיע - בתקופה הקרובה - למצב בו את וחברתך נמצאות יחד, לבדכן.

בברכה,

שי