בילוי בקניונים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/02 23:59 כח באב התשסב

שאלה

האם מן הראוי שבנות ובנים דתיות יילכו לקניונים, כפי שקורה בעיקר בחופש הגדול?

תשובה

בס"ד

לא.
רק מה שצריך כדי לקנות ואין במקום אחר.

זה לא כל כך מתאים לבלות שם. ובמיוחד לבנים אין מה לעשות שם כיון שהיום הבנות החילוניות חונכו לכך שהן חייבות למשוך תשומת לב ואם הן לא מצליחות הן מרגישות כשלון.

ההרגשה הזו מביאה את הבנות להתלבש יותר ויותר בחוסר צניעות. עם פחות ופחות בגדים.
לא קשה לגלות שבכל שנה שעוברת הבנות החילוניות מתלבשות פחות ופחות. כל שנה יש נסיגה. וקשה לדמיין מה יהיה בשנה הבאה. ויותר טוב לא לחשוב על כך.

הבנות הללו בבעיה קשה אבל המתבונן בהם גם הוא בצרה הרבה גדולה.

שים לב, ההולך לקניונים לא יכול להמנע מלהסתכל בהן.
זאת אומרת אפשר לשמור את העיניים, אבל זה משונה ביותר לכת למקום שבו המראות הן לא צנועות ושם לשמור על העיניים.

מסקנה - אין מה לעשות שם.