ביישנות- טוב או לא טוב?

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/06/02 10:12 טז בתמוז התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום וברכה!

בעניין מידת הביישנות שמעתי שני דברים: מצד אחד, שישראל יש בהם שלושה מידות שהם טובות: ביישנים , רחמנים וגומלי חסד, ומשמע שביישנות זה מידה טובה, מצד שני שמעתי אמרה ש"אין הביישן למד" וגם שמעתי שאם לא מבינים משהו בלימוד תורה צריכים לשאול ואסור להיות ביישנים, אז האם ביישנות זה מידה טובה או לא?

תודה מראש ויישר כח!!

יונתן ב.ח

תשובה

ב"ה

שלומות

יש להבחין, כפי שבא לידי ביטוי בשאלתך בין שני סוגים של ביישנות. מצד אחד, עלינו להיות חוקרים ולומדים מתוך רצון ללמוד ולרר. זוהי ההבנה העמוקה של לא הביישן למד. בה בעת, ביחס למציאות, ביחס לכלל הנושאים תכונתה של האומה היא בין היתר בבישנותה. ומכאן עוד ביטוי לצורך בראיה מורכבת של החיים.

בברכה,

שי