ביולוגיה-זיהוי עפ,י ד.נ.א

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/02/02 15:33 ה באדר התשסב

שאלה

לרב שלום. אני עושה עבודה בביולוגיה על זיהוי עפ"י ד.נ.א. ויש לי שאלות הלכתיות שאין לי תשובה עליהן.

1. האם מותר לעשות בדיקה של זוהי ד.נ.א כדי לזהות אבא אפילו סתם או רק בשביל סיבה מיוחדת (כמו לדעת אם מישהו הוא אח שלי או האם הוא אבא שלי כי אני לא יודע מה קרה לאבי והאיש טוען שהוא אבי אבל הוא יכול לעבוד עלי... מסיבות כספיות למשל.).

2. האם מותר להתיר נשים עגונות ע"י הזהוי בד.נ.א? כי למשל במגדל התאומים יש 8 נשים עגונות. (אם מוצאים ד.נ.א של אחד הבעלים אפשר לומר לאישתו שבעלה מתה ולכן היא יכולה להתחתן בשנית?)

תשובה

בס"ד

א- מותר לעשות בדיקות ד.נ.א. אבל זו לא דרך נכונה לעורר חשדות מיותרים.

ב- אינני מכיר את רמת הדיוק בדבר זה אבל אם רמת הדיוק היא מוחלטת או קרוב לזה - מותר להסתמך עליה.