בזמננו -הגאולה???

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/05/02 08:11 ח בסיון התשסב

שאלה

בזמן האחרון כולם מדברים ואומרים שאנחנו בזמן של גאולה ושעקבות המשיח הם קשות אבל הם מאוד קרובות אבל אולי זה הפוך וזה סתם כל מיני סיבות שאנחנו נותנים לעצמנו כדי שלא ניפול. אני השנה לומדת ספר יחזקאל (ספר מאוד קשה-לדעתי)ואני זוכרת שלמדנו על כל התואבות שבנ"י עשו שזה באמת יותר גרוע מהמצב עכשיו אבל ממש לא חסר לדור שלנו. נורא מפריע לי הרמה הדתית בארץ האופנה שנכנסת עמוק לאנשים והרצון להיות כמו המערב נורא מפריע לי אז איך בזמן שלנו תבוא הגאולה?

תשובה

ב"ה

שלומות!

טוב שכל זה מפריע לך! זה באמת נורא. זה נוגד את כל החלומות שלנו ביחס לארץ אותה אנו רוצים לבנות, כאן. אין ברירה חייבים לראות את הכל אחרת. מתחת לפני השטח מתרחש תהליך עמוק שהמבוכה והרקבון הם חלק ממנו. עכשיו נבנית מציאות חדשה ואנו מקוים לראות בכך ביטוי לעוצמות החיים של עם ישראל. תמיד מצבי השפל מובילים להתעוררותם של כוחות חדשים והם מובילים לקראת גאולה וישועה.

בברכה,

שי