בהמשך לקטניות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 30/03/02 17:18 יז בניסן התשסב

שאלה

אז למה תירס על קלח נאסר? ומדוע לא מתירים קטניות (הרי גם תפוחי אדמה נאסרו בזמנו מטעם קטניות, והותרו מחדש- עיין אינציקלופדיה תלמודית)?

תשובה

ב"ה ג' דחוה"מ פסח תשס"ב

לרפי שלום!

בנוגע לקטניות לחות יש פוסקים שבאמת הקלו בכך עפי שהשולחן ערוך הקל לכסוס חיטה טריה ואין חשש שהרוק שבפה יחמיצנה סימן תס"ו סעיף א', ובספר ברכי יוסף הקל באכילת פולין לחין. עיין עוד במאמרו של הרב פריס בתחומין חלק י"ג עמ' 173.
בנוגע לתפוחי אדמה האחרונים כתבו שאינם קטניות אלא שיש מקומות שנהגו בהם איסור בגלל שעושים מהם קמח כך כותב בספר נשמת אדם סימן כ' שהיה מנהג כזה באשכנז, והתירו מפני הרעב שהיה בשנת תקל"א. לא כפי שכתבת שהיה איסור והוא הותר. כיום על פי מה שידוע לי רוב מוחלט של המנהגים מתירים לאכול תפוחי אדמה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת