בדיקת מזוזות למנוע צרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/08/02 04:46 ד באלול התשסב

שאלה

שלום,

לפני כחמש שנים עברנו לגור בבית חדש(שכירות).

לא בדקנו את המזוזות.

בבית היו גרים בעבר אנשים יותר דתיים מאיתנו.

העיניין הוא שלאחרונה שמעתי שיש לכל מזוזה זמן.

והבית הזה קיים כ- 40 שנה.., וכבר לפחות כ-10 שנים בעלי הדירה הדתיים לא חיים.. (אני לא יודעת בדיוק כמה.

בזמן המגורים בדירה הזאת אמי חלתה בסרטן(והחלימה) בשבוע/שבועיים שסיימה את ה"קרינה"

אני עברתי תאונה לא קלה .

אני כל הזמן מנגזת לבדוק את המזוזות.

אימי אמרה שתפנה לבחורה דתית אצלה בעבודה ותשאל אותה.

רק לפני כמה ימים ההורים אמרו לי

כי החלפת המזוזות בכל הבית תעלה הרבה כסף

דבר שאין לנו כרגע (אני לא עובדת ,אין לי הכנסה בגלל התאונה ,בהתאם לזאת אני נטל על הורי שגם כך בבעיות פיננסיות).

אמרתי להם שזה נראה לא הגיוני כי דתיים ,משפחה מרובת ילדים לא תוכל להרשות לעצמה לקיים מצוות.

אמי אמרה שעובדה.. היא אמרה שהיא קנתה מזוזה למקום עבודתה בכ - 100 ש"ח (למזוזה אחת ואנחנו צריכים כמה..) . חשבתי שזו מזוזה מיוחדת והיא אמרה שלא.שזוהי מהמזוזות הכי פשוטות.

אין לי מושג עד כמה המזוזות אצלנו בבית הן כשרות ומסתבר שההורים לא מוכנים כרגע לבדוק

או להחליף עקב מצב כספי.

אין הצדקה לכך שלפני כן לא התעניינתי באותה מידה וה"תרוץ"/לא "תרוץ" הוא שפשוט לא הייתי

קרובה לדת באותה מידה שהיום אני קרובה (לא שאני דתיה ,אבל דברים שלא היה לי מושג בהם ,איך שהוא

הגיעו לפתח בייתי ,אם ע"י האתר או חברים).

האם האמת מחירי מזוזה כל כך יקרים??

כי אולי פשוט אימי קנתה במקום יקר.. .

אני פשוט לא יכולה להפסיק לחשוב שאולי במצבי יש עוד אנשים.. ואולי להם אין כל מזוזה.. ?

תודה

תשובה

בס"ד

האמת היא שמזוזה אמתית היא יקרה מאוד. הכותב צריך לקנות קלף שנעשה לשם מזוזה ולא סתם עור מהשוק.

הוא צריך לכתוב בכתב מדויק מאוד עם כוונה בלי אפשרות לתקן.

אם היתה טעות אחת קטנה בכתיבת המזוזה - כל ההשקעה שלו בחומרים ובזמן הלכה לטמיון.

בקיצור המחיר הגבוה של מזוזה אינו שרירותי - הוא תשקיף אמיתי של העמל המושקע בה.

לעומת זאת יש מזוזות מצולמות הנראות כמו חדשות ואינם שוות כלום. יש מזוזות שנכתבו בלי כוונה ולא לפי כללי ההלכה וגם הם אינם שוות מאומה.

מזוזה אמיתית קונים רק ממי שיודע איך כותבים ויש לו מספיק יראת שמים לא לזייף.

לכן קני מזוזות מאדם שכותב בעצמו או מכיר אישית את הכותב מזוזות כשרות.

אני מציע קודם לבדוק את כל המזוזות. אולי יש מזוזות מצולמות ואולי מודפסות ואולי אין כלל מזוזות.

בדקו את כל הבית וראו מה יש שם.
האם המזוזות כשרות - בסדר.
אם לא - החליפו את המזוזות. לפחות את המזוזה הראשית של הבית החליפו היום.
כל חודש החליפו עוד מזוזה.
בחדר השינה של הילדים ואחר כל של ההורים וכו'

אולי ימצא מישהו שיתרום לכם את המזוזות?
אולי יתן הלואה להחלפתם.

במציאות שאת מתארת זו ממש חובה לבדוק את המזוזות שלכם.