בדיקות מי שפיר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/04/02 08:26 יח באייר התשסב

שאלה

בס"ד

אני מקיימת אורח חיים דתי

כרגע אני בהריון בשבוע ה-16 והרופא שלח אותי לעשות בדיקת מי שפיר , אני מאוד חוששת מתוצאות הבדיקה , אם ח"ו יש לעובר תסמונת דאון אני לא יודעת איך אני אתמודד עם זה (אני די חלשת אופי)

האם זה איסור של לא תרצח לעשות הפלה בעובר עם תסמונת דאון ?

תשובה

בס"ד

אל תחששי ואל תכניסי למוחך כל מיני מחשבות כאלו. תשמחי על כך שיש לך ילד חי בקרבך. שיולד בעז"ה בריא ושלם.

יש לי תשובה - אבל לא אענה לך.

למה לחשוש מדברים רעים. צפי לדברים הכי טובים שיבואו..

לגבי הבדיקה עצמה איני יודע למה הוא שלח אותך. אנחנו לא ממליצים על בדיקה זו אלא אם יש צורך מיוחד. אנו מסתפקים באולטראסאונד, ואם הבדיקה הזו לא מספיקה, עושים אולטראסאונד יותר משוכלל. לירושלימים אנו ממליצים על דר נגרי 02-6233315 שנחשב מומחה ומו"ר אבי הרב מרדכי אליהו שליט"א סומך על האיבחון שלו.

ביטחי בה' והוא יעשה.

בהצלחה