בגידה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 16/05/02 02:49 ה בסיון התשסב

שאלה

שלום רב,

האם כשגבר נשוי מקיים יחסים עם אשה (פנויה) שאיננה אשתי מדובר בעבירה הלכתית ?

תשובה

ב"ה ה' סיון תשס"ב

שלום רב!

בודאי שמדובר בעבירה ראשית יש כאן עבירה מוסרית של "בגידה", ובודאי שעבירה מוסרית היא עבירה הלכתית. ומעבר לכך יש איסורים נוספים כמו: בעילת נדה, בעילת פנויה שלדעת ראשונים רבים זו בעילת זנות ועוברים על איסור לאו של "לא תהיה קדשה", ומבטלים מצות עשה של חופה וקידושין, שממנה נובע איסור עשה לבוא על אשה ללא חופה וקידושין. ענין זה גם נוגע לחרם דרבנו גרשום, למרות שעיקר החרם הוא על נשואי שתי נשים, יש פוסקים הסוברים שבכלל החרם גם בעילת פנויה.

שומר נפשו ירחק מכך.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת