בגדים אדומים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/12/01 04:35 טו בטבת התשסב

שאלה

לרב שלום.

יום אחד באתי לבית הספר בשימלה אדום ובסוף היום המורה קראה לי לצד ואמרה לי לא לבוא יותר עם השימלה הזאת. השאלה שלי היא למה אסור ללכת עם בגדים אדומים?

בתודה יסמין!

תשובה

בס"ד

שלום
הסיבה היא כנראה שלבוש אדום הוא צעקני מידי, וכל צעקה היא לפחות כמו דיבור שאומר משהו.
מה אומרים בגדים אדומים?
דברים לא טובים!! הם קוראים למישהו.
אולי ודאי לא מודעת למה שהבגדים אומרים לסביבה כיון שאת שואלת.
הבגדים מוסרים מסר שלילי מאוד. מסר שאת בודאי לא רוצה למסור אותו.
זו הסיבה שהמורה שלך שבודאי רוצה את טובתך אמרה לך: שימי לב!!
זה לא איסור סתמי. זה עצה טובה לשמור על כבודך, ולהציל אותך מכל מיני מטרידנים שעלולים להיות מסוכנים.

בכבוד אמיתי