אשתי מתכתבת בדוא"ל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/08/03 08:10 ו באב התשסג

שאלה

אנחנו נשואים באושר 15 שנה. לפני כשלושה חודשים

אשתי חידשה קשר עם מכר שלה מלפני הנישואין שגר בחו"ל. הקשר בינהם הוא בדוא"ל והוא בידיעתי ,

השיחות בינהם הם בנושאים של א"י ועם ישראל ונושאים משפחתיים.

לי אין התנגדות לקשר הוירטואלי בינהם מה גם שאשתי מנסה לקרב אותו לערכי היהדות, העניין הוא שהקשר הוא יומיומי , אין יום שאשתי לא בודקת דוא"ל ולפעמים פעמיים ביום,הצפייה של אשתי לדואר ממנו קצת עוברת את גבול הטעם הטוב .

כיצד עלי להתנהג במצב הנתון?

בתודה וברכה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה!

תחושתך מובנת בהחלט. כמו שהגדרת זאת, אתה מרגיש שהצפייה שלה עוברת את גבול הטעם הטוב.

כדאי מאוד ללבן את העניין יחד איתה. יש להניח שאם תסביר לה את תחושתך, בלי לשדר לה שאתה מאשים אותה אלא שאתה רוצה לשתף אותה בהרגשתך, ולמצוא יחד פתרונות בשביל שניכם, היא תבין אותך - ואז תסכימו יחד לגבי ההמשך. העיקר שתאמר לה זאת בנחת ובנעימות.
אשריך שאתה כותב "אנחנו חיים באושר".

הרבה פעמים כאשר יש בעיות קטנות יש נטייה להעצים אותם ולראות אותם כדבר היחיד שיש בחיים, וממילא הכל רע ומר. תמשיכו לראות את הטוב ואת היופי שבחייכם, וכל קושי תראו כמקפצה לקראת העמקת הקשר.

בהצלחה.

*******

לאשה הייתי מציע לקרוא את התשובות הבאות:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7319