אשה שמעדה

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/05/02 05:06 יט בסיון התשסב

שאלה

מה קורה או מה דינה של אשה שנכנסת לחופה ללא בתוליה?

תשובה

ב"ה,

שלום,

ראשית, חשוב ונכון להתייסר ולהצטער. אין ספק שיש בכך פגם בעצם הקשר הלא נכון ובעצם העובדה שמשהו בבנין הנישואין נפגם וחסר.
יחד עם זאת, "במקום שבעלי תשובה עומדים - צדיקים גמורים אינם עומדים". צריך ללכת קדימה, לראות את העתיד ולרצות להאמין שניתן לכפר על החטא המוסרי וההלכתי.
ואם השאלה היא אם לשאת מי שמעדה, זו שאלה גדוה התלויה בקשר שלכם עתה, בסיבו תשהביאו לנפילה וכו'. אין לקבוע מסמרות. צריך לבחון כל מקרה לגופו של עניין.
יחד עם זאת, ידוע שהתשובה צריכה להיות במה שחטאו בו ולכן חשוב להקפיד בכל הלכות צניעות ובעיקר בהלכות שבין איש לאישה,
ובעז"ה תזכו לטהרה גדולה.

בברכה,

שי

בברכה,