ארץ ישראל מול כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 29/07/02 23:57 כ באב התשסב

שאלה

ברצוני לסוע ןלעבוד בשבוע הבא בנצרים, אך לדעתי, אם אומר להורי שאני רוצה לסוע, או שהם יאסרו עלי, ואם לא יאסרו, הרי שהם לא ישנו כל הלילה.ישנה אפשרות לאמר שאני נוסעת למקום אחר, אך לכאורה זהו שקר, או שזה נכנס לגדר של משנים מפני השלום?

תשובה

נצרים הוא מקום שמותר ללכת אליו לפי ההלכה, יש בו שמירה ואבטחה של הצבא, והצבא מתיר להגיע לשם ומצוה להגיע לשם (והסיכון הרבה פחות מאשר הורה שנותן לבנו או לבתו בני ה-17 וחצי לנהוג). כאשר תלמידי נסעו לשבת בנצרים אמרתי להם שאני לא מחייב אף אחד לסוע וכל אחד לוקח את האחריות על עצמו ואם רוצה אינו מחוייב לספר להורים.

בברכה

צבי קוסטינר