ארץ ישראל וכיבוד הורים

חדשות כיפה הרב בני לאו 14/04/02 09:46 ב באייר התשסב

שאלה

איך אוכל לשכנע את הורי והאם בכלל מותר להתווכח בנושא :הורי אינם מסכימים שאצא לסמינריון שמתקיים במקום הקרוב לקו התפר ושהיו בו הרבה פיגועים?אני יודעת שמדאגה אך זה חשוב לי גם בגלל הרצון להיות עם החברות וגם בגלל החשיבות של העניין?

תשובה

שלום.
אמנם יש גבולות במצוות כבוד אב ואם. אם הם מצווים לעבור עבירה אסור לשמוע בקולם. אולם המקרה שלך אינו כזה. הם אינם מבקשים למנוע ממך לגור בארץ אלא לצמצם את יציאותיך למקומות מדאיגים. איני יודע את הרקע שלהם. יש הורים שכל סכנה של ילדם מעורר אסוציאציות של שואה חס וחלילה. את צריכה לחפש הזדמנות לשוחח במתינות עם אחד מההורים (מי שיותר קל) ולשכנע. אין לך דרך אחרת. איני סבור שמותר לך להמרות את פיהם.
בברכה
בני לאו