ארגון בכושרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/08/03 19:04 ט באב התשסג

שאלה

נתפרסם בציבור אירגון כושרות.

א. האם הארוע חייב להיות מושגח על ידם, או שמא זו חומרא? אם כן לכאורה זו פגיעה ברבנויות?

ב. וכן לענ"ד צריך לברר את המחירים הגבוהים של המשגיחים של כושרות ( קרוב ל500 שקל לערב).

צריך לטפל בעניין.

תשובה

בס"ד

אני משמש כרב העיר צפת גם כחבר מועצת הרבנות הראשית ובמועצה אני חבר ב"ועדת הכשרות הארצית". במילים אחרות אני יכול ליצג בפניך משהו מ["הרבנות"] .

בתור מה שמותר ליצג בשם הרבנות הראשית והרבנות של צפת אומר לך כי ראיתי את פעולת ארגון "כושרות" כמה וכמה פעמים. ואין לך דבר יותר חשוב מזה.

הם עוזרים לנו הרבנים שעוסקים במלאכה מאוד. לפעמים הם מאירים את עיננו על טעויות.
לפעמים הם עוזרים לגלות רמאויות.
תמיד הם נותנים לנו כוח להעלות את הרמה של הכשרות.

וראה:
https://www.kipa.co.il/magazine/show.asp?id=1754

ומה שכתבת על עלות מחיר פיקוח על אירוע, אינני מבין כלל. המחיר הזה הוא מחיר אפסי. אם רוצים לעשות מערכת של פיקוח יעילה יש חובה לעשות אותה כלכלית. אם היא תהיה על בסיס התנדבותי היא לא תחזיק מעמד. במצב הזה כל ההתנדבות מתועלת לכלים מעשיים והיא יכולה להתפתח ולהועיל בכל כוחה.

לו היו שואלים אותי הייתי אומר להם לקחת מחיר גם על הנסיעה וגם על שעות העבודה הרבות וגם על הפיקוח.
[
ירבו כמותם בישראל
]