אקולוגיה ביהדות

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/12/01 14:56 יב בטבת התשסב

שאלה

שלום רב,

מזה זמן רב אני עובדת במשרד לאיכות הסביבה. ואני מתפאלת בכל פעם מהמצב הנורא בו אנו נמצאים.

ניסיתי לחפש לכך התיחסות בתפילתנו השותפת אך לא מצאתי. האם ישנו מקור כזה, ואם לא האם לא כדאי להוסיף תפילה על הדבר?

תשובה

ב"ה

יעל,

שלומות.

ראשית איני יכול שלא להיזכר במזמור ברכי נפשי אותו אנו אומרים בכל ראש חודש. במזמור זה שר הלל לטבע ולמשמעותו בחיינו.
אבל גם בפסוקי דזימרא אותם אנו אומרים בכל יום אנו מוצאים ביטויים עילאיים ביחס לטבע:
"מונה מספר לכוכבים לכולם שמות יקרא...המכסה שמיים בעבים המכין לארץ מטר, המצמיח הרים חציר..הללו את ה' מן השמים, הללוהו במרומים...הללוהו שמש וירח הללוהו כל כוכבי אור.....כל הנשמה תהלל יה".

ברור, שבתוך הספרות ההלכתית והמדרשית מצאנו ביטויים רבים ביחס לחשיבותה של איכות הסביב אולם לא לכך כיוונת בשאלתך.

בברכה,

שי