אנשים עם כוחות נסתרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/06/04 01:52 ח בתמוז התשסד

שאלה

רציתי לדעת מה עמדת היהדות לגבי רבנים שניחנו בכוחות ריפוי או חיזוי שונים (הרב איפרגן למשל, ועוד רבים..) האם לרבנים אלו אכן יש כוחות אלוקיים כאלה? אבי אומר שהם רמאים ושרלטנים והדבר צורם לי מאוד. אשמח לקבל תשובה.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

זה יכול להיות אמת וזה יכול להיות משהו לא אמיתי. אם את לא יודעת בודאות - אל תלכי!!

אפילו אם יגידו לך שזה רב גדול. אל תלכי כיון שיש רמאים ושרלטנים כמו שאבא שלך אומר!

אבל יש גם אנשי אמת. ואיך יודעים?
אנשי האמת הם אנשים ענוים וצדיקים.
הם לא מפרסמים את עצמם.
הם לא מנצלים את המצוקה שלך לטובת כסך או טובות הנאה אחרות.
הם לא מדברים רע על אחרים!
הם לא עוברים על שום עבירה בתורה.
בקיצור הם צדיקים באמת.
וגם אחרי כל מה שאמרתי לך צריך בדיקה ואישור של רב ידוע הם באמת אנשים ישרים.

בהצלחה