אני קמה מאוחר מה אני חייבת להתפלל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/09/02 16:25 ו בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

מכיוון שלא קיבלתי תשובה על שאלה זו בפעם הראשונה, אני שולחת אותה שוב:

שמעתי שנשים אינן מחוייבות בזמני קריאת שמע ותפילת עמידה. כלומר, אני יכולה להגיד ק"ש בשם מלכות וכו' גם אחרי השעה הקבועה (שמונה ומשהו..) ואני יכולה להגיד תפילת שמונה עשרה גם אחרי עשר ומשהו..

האם זה נכון שנשים אינן מחוייבות בכך?

----

בהזדמנות זו אני אשמח אם הרב יוכל גם לכתוב לי מהם הזמנים המדוייקים של התפילות.

תודה מראש

-הדס-

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נשים חייבות בתפילה אחת ביום.כיון שנשים לא חייבות במצוות עשה שהזמן גרמן.

על כן בכל שעה שבה את מתעוררת - התפללי תפילת י"ח. ויכולות להתפלל את כל התפילה יחד עם ברכת "ברוך שאמר" ו"ישתבח". (כמובן רק בזמן הבוקר -עד חצות היום )

לגבי קריאת שמע וברכותיה הדין שונה במקצת כיון שנשים פטורות מקריאת שמע אך חייבות בקבלת מלכות שמים. ולכן חייבות לקרוא לפחות לקרוא את הפסוק ראשון. ומידת חומרא לקרוא את כל הפרשה.

בלוחות מופיע "סוף זמן קריאת שמע" - רבע היום. וזהו סוף זמן קריאת שמע לכתחילה.
ובדיעבד אפשר לקרוא עוד שעה וזהו סוף שעה רביעית מהיום.
כיום סוף חודש תשרי בסביבות השעה תשע ועשרים.
כדאי לך לעיין בלוחות ששם מופיעים זמנים מדוייקים .
שמותאמים למקומות ולשינויי הקיץ והחורף כולל התחשבות השעון קיץ.

בברכה,

עוזיאל