אני לא אוהב ללמד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/01/04 03:00 יז בטבת התשסד

שאלה

בס"ד

אני לא נמשך ללימודים. לא לימודי חול ולא לימודי קודש. רק כשני במסגרת אני לומד וזה מפריע לי למה אני לא אוהב את הלימוד מעצמי?

תשובה

בס"ד

לשואל שלום וברכה !

לכאורה התשובה ברורה, ברורה עד כדי כך שבאמת יכלת לחשוב עליה בצורה מאוד פשוטה ופרקטית. פשוט, כשאין מסגרת – צור מסגרת, חלק את הזמן לכמה שעות תורה וכמה שעות לימודי חול !

אך כל זה הוא תשובה פרקטית שאינה נותנת את הפתרון השורשי.

עליך לשאול מה מחייב אותך?
מה ממלא אותך?
מהי הסיבה שבאופן טבעי אינך נמשך ללימודים בין בחול ובין בקודש?
למה רק המסגרת תופסת אותך ?
למה לימוד תורה מגלה אצלך התחמקות ולא התקרבות ? למה כשאתה לומד לימודי חול הינך מרגיש פספוס ?

שאלות אלו ועוד, יכולות לתת לך הזדמנות גדולה לגלות את הקודש שבחול, לגלות את היצירה שבתורה ויכולות להביא אותך למקום שלא המסגרת הם אלו שיחזיקו אותך אלא אהבת הלימוד היא תמשוך אותך לא לבטל את זמנך אף לא לרגע.

כל טוב ובהצלחה.