אני יוצאת עם בחור שמתיר שחייה מעורבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/04/02 05:29 כח בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב,

שאלתי אותך לגבי בחור שאני יוצאת איתו כבר חודשיים והתעוררו חילוקי דיעות ביננו בנושאים שונים בדת.

שאלתי אותך לגבי שחייה מעורבת וענית לי שזה מראה על השקפות שונות ודרך חיים שונה.

אני ממש מתלבטת, מצד אחד הקשר ביננו ממש טוב ויש לנו כימיה ממש טובה. יש גם אהבה עזה.

אבל ההשקפה שונה בנושאים מסויימים כמו- שחייה מעורבת, טלביזיה בבית. מה לעשות?

להמשיך את הקשר?

תשובה

בס"ד

קשה לתת תשובה על דבר כל כך מורכב, אבל אתן לך כמה כללים בסיסים.

באופן כללי.
אם הבחור הוא טוב ויש לו יראת שמיים אמיתית ורק הוא חונך בדתיות קלילה - להמשיך. ובהבנה נכונה אפשר לתקן דברים כאלה.

אם הוא בחור קל ביראת שמים,
אם הוא מסובב ראשו אחרי כל בת,
אם הוא נהנה ברחצה מעורבת בגלל הפריצות שיש שם.
אין על מה לדבר.

כתבתי לך את העקרונות אבל אל תסתמכי עליהם בלבד - את צריכה לדבר עם מישהו שמכיר אותך ואותו היטב ורוצה בטובתך באמת.