אני חושקת במישהו - אולי הוא שלי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/02 04:41 ל בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

במהלך חיי החילוניים "יצאתי" עם מספר גברים. עם שניים מהם באמת הרגשתי שזה זה ואפילו חשבתי שהם הזיווג שלי. היום אני לא מתראה עם אף אחד משניהם. אבל אותה הרגשה של פיספוס נשארה לי.

איך אוכל לדעת אם הם באמת הזיווג שנקבע לי משמים?

תשובה

בס"ד

אולי אחד מהשניים האלו הם באמת הזיווג שלך ואולי לא.
בשביל זה יש כלים הלכתיים.
אבל ברור לחלוטין ש"שניהם" יחד בודאי אינם הזיווג שלך, הרי רק אחד יכול להיות!!

כנראה שה"הרגשות" שלך בענינים הללו אינם כלי מספיק יציב להחליט על פיו. בהחלט יכול להיות שהחושים הבריאים בענינים אלו "קצת התבלבלו" בגלל צורת החיים החילונית, ("יצאתי" עם מספר גברים) ואת צריכה "קביים" שיעזרו לך ליצב את ה"הרגשות" ולדעת מה עליך לעשות?

וכאן באה "אזהרה חמורה" - הזהרי בתכלית הזהירות מ"כלים מיסטיים" ממקובלים למינהם שהם לא יהיו בתור "קביים".
הזהרי!!
לכי רק על פי כלים של הלכה!!

ה"רגש" הוא כלי חשוב מאוד - כלי הלכתי רציני ביותר. אבל לך יש איתו בעיה מסוימת (כפי שכתבנו לעיל) לכן את יכולה להשתמש בו רק לכיון אחד, אם את לא אוהבת מישהו - אל תתחתני איתו.

את חייבת לדעת כי לא כל מי שלבנו נמשך אליו - הוא בשבילנו.
בודאי שהוא "טוב".
אולי הוא "טוב מאוד".
ואולי "יותר מידי טוב".
אבל אולי הוא לא בשבילך. לא שלך!!

אם כל מי שלבנו היה חושק בו - היה עבורנו - היה העולם מלא פריצות עד בלי די.

חכמינו מספרים בליגלוג על אחשורוש שרצה לעשות כ"רצון איש ואיש". אמרו ז"ל "אמר לו הקב"ה אני אינני יכול לעשות כרצון איש ואיש ואתה רוצה? אם שני אנשים רוצים לישא אשה אחת - אני איני יכול לעשות רצונם, ואתה רוצה לעשות כרצון כולם?

בסוף הסיפור התברר כי גם על עצמו הוא ניסה להחיל את הכלל של "כרצון איש ואיש". הוא לעשות את הכל כרצונו, נשים מכל העולם, וכידוע הוא "לא כל כך הצליח".
כל המגילה מספרת לנו איך אחשורוש ציוה לכל מאה עשרים ושבע מדינות "להיות כל איש שורר בביתו" ובסוף הסיפור הוא עצמו לא שרר בממלכתו. אפילו בביתו הוא לא הצליח להשליט את רצונו.

אסתר באה והראתה לו שאשה אחת "בת בלי בית" ו"בלי שם" יכולה לסובב אותו כמו סביבון ולהפוך את דעתו מקצה לקצה.
למחוק את רצונו מכל וכל.
לשלוט עליו שליטה מוחלטת בביתו.

בקיצור - אין מציאות כזו של "כרצון איש ואיש".
המחשבה על כך היא "שיירים" מעולמך החילוני.
בעולם הדתי מלמדים "שליטה על הרצון".

"גברים" מכירים (או צריכים להכיר) את זה הרבה יותר טוב. הם יודעים שלא כל אשה שליבם חושק בה - היא שלהם. לכן נקרא שמם "גברים" שהם יודעים להתגבר על יצרם.

יש גברים שחושקים בכל שמלה.
אבל יש גברים עדינים ואנושיים שמבינים שיש עוד אנשים בעולם. לא הכל שלהם!!
הם לא חומדים כל אשה שנראית להם יפה ומושכת.

אם את מדברת על שניים, זה סימן מצוין עבורך לדעת כי משהו ברגשותיך הנ"ל בודאי לא תקין.
"שניים" - זה לא יכול להיות.
טוב לדעת שאלו "רגשות לא מציאותים" ולכן דינם הוא "הדחקה" בכל הכוח. אל תפחדי מהדחקה. רק הדחקת דבר אמת היא מסוכנת. הדחקת דמיון היא מאוד חיובית.

הוציאי אותם מראשך.
את לא חושבת כלל בכיון הנכון.

הדמיונות ה"לא מציאותים" הללו חוסמים לך את "הקשר האמיתי" שלך שנמצא ממש ליד פתח ביתך. הוא לא יכול להכנס בגלל "יצר הרע" שבא אליך בדמות "דמיונות" שאין בניהם שום קשר למציאות.

לכן - מיד!!
להשתחרר מדמיון שווא.
לא לתת למחשבות השליליות כניסה.
להביא מחשבות חיוביות.
לפתוח את ליבך למציאות אחרת.
לתת פתח ל"אהוב ליבך" הנסתר. זה שמחכה לך מאחרי הדלת.

אמרי לו בליבך (בלבד). שדרי רק מהלב אבל מכל כולו:
אני מחכה לך!!
בוא איתי להקים יחד את בית החלומות שלנו!!

רק תשדרי כך - והוא מיד יבוא. אמן.

----

במדור האגב
אומר לך דבר מאוד חשוב:
קבלי על עצמך בכל חומר הענין ובכל חומר האפשר "בלי נדר" לא לתת למחשבות על שני הבחורים הללו שום אפשרות להכנס.
שום מחשבה!! אפילו לא של שניה אחת.
אל תוותרי אפילו לא לשניה.
- אם תעמדי בזה היום - הם לא יבואו אחרי הנישואין כלל.
- אם תותרי היום - הם יבואו לך גם אחרי הנישואים בכל מיני רגעים לא צפויים ויהרסו לך את החיים.

עוד אגב אחד - ה"דמיונות שווא" הללו באים גם לחבר'ה דתיים. והדברים הללו אמורים גם לגבם.

אגב שלישי - ספרי לי בהקדם את תאריך החתונה!!

בהצלחה

ראי
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14246