אמן על ברכה ברדיו

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 04/07/02 05:18 כד בתמוז התשסב

שאלה

א. האם יכולים להצטרף למנין אנשים היושבים בחדר סמוך?

ב. האם אדם יוצא ידי חובתו כשעונה אמן לאחר ששמע ברכה באמצעות רדיו?

תשובה

א. ל"מנין" מצטרפים רק אלו שנוכחים באותו חדר. כאשר עשרת האנשים מתחלקים בין שני חדרים - אין הם מצטרפים ל"מנין" של עשרה.
אכן, כאשר הצטרפו אנשים למנין בחדר אחד, יכולים אלו שבחדר האחר לענות עמהם קדיש, קדושה וברכו, אלא אם כן מפריד ביניהם - בין המנין לעונה - דבר שאינו מענין התפילה כלל, למשל: טינוף או אפילו אדם שאינו יהודי - שאז אסור לו לענות דבר שבקדושה.

ב. אין לענות אמן (וכמובן, אין אדם יוצא ידי חובתו) כששומעים ברכה או קריאת המגילה דרך רדיו, טלויזיה או טלפון.