אמירת פסוקים לרפואה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/06/02 05:29 טו בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שמואל אליהו שליט"א שלום רב,

האתר מורשת (www.moreshet.co.il אתר דתי חרדי ידוע) מציג רשימת שמות חולים, ושם הוא כותב להגיד עליהם את המשפט לבסוף: "...וכל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך כי אני ה' רופאך" ורפואה שלימה תבוא במהרה לכלל חולי עמו ישראל אמן. "

הועלתה טענה כי באבות דרבי נתן כתוב: (אבות דרבי נתן פרק לו)

" והלוחש על המכה והרוקק על המכה ואומר "כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך כי אני ה' רופאיך" (שמות ט"ו כ"ו) אין לו חלק לעולם הבא. "

למה הכוונה?

תודה,

אבקש לפרסם התשובה באתר.

תשובה

בס"ד

אם אדם אומר פסוק כמו כישוף.
אינו מאמין באלוקים ורק חושב שיש איזה כוח מאגי בפסוק - זה מוריד את כבוד התורה לשפל גדול והרי הפסוק הוא כמו כדור אקמול או אנטיביוטיקה. לכל מחלה - פסוק. נסגור את בתי המרקחת ונחלק פסוקים במקום כדורים.

אבל מי שמתפלל לאלוקים ומזכיר בתפילתו פסוקים - זה מעולה. כי כל התפילה בנויה על פסוקי התורה ונאמרת כמעט תמיד באותו לשון. כי מסיר אוזנו משמע תורה גם תפילתו תועבה.

כי כל כח התפילה נובע מתוך כוח התורה.