אמירה לגוי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/02/02 04:23 כו בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א

שלום רב

מודה לך על תשובתך.בנושא זה אך מחילה מיכבוד תורתו מדוע לא ניתן להיסתמך על "רב פעלים"אורח חיים חלק ב סימן מ"ג.

1.מישום שהבית הכנסת נהג כך שנים ואף אחד לא אמר להם כלום.

2.הציבור והגבאים הניכבדים אינם אוהבים"שינויים"

3.זה עלול לעורר מחלוקות

יורינו ושכרו כפול מין השמיים.

שבת שלום!

תשובה

תשובתו היא בדיעבד ובתנאים מגבילים ככתוב שם. שזה יהיה לא ליד ישראלים וזה יהיה לשנה שלימה וכד' כמו שמופיע שם. כל זה בדיעבד כפי שכת"ר רואה אם כן למה היום כשיש שעון שבת צריך להתיר זאת. אם יש מחלוקת – מי יעיז לחלוק על פסקי ה"בן איש חי" שממנו אנחנו חיים היום – אך נראה לי מסגנון התשובה שבימינו הוא לא היה מתיר במקומותינו.