אמא שלי לא שומרת שבת וכשרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/04/02 05:07 יח באייר התשסב

שאלה

שלום רב,

אני בחורה בת 27, חוזרת בתשובה.

אמי היא אישה רגישה מאוד, שאיבדה את בעלה, אבי ז"ל לפני כשלוש שנים. היא מאוד חוששת מהחזרה בתשובה שלי, חוששת שאפסיק לאכול אצלה, מכיוון שאין אצלה כלים מוכשרים, אוכל לא כשר, בערב שבת אין קידוש וכו'.

בביתי אני שומרת על כשרות, ואני אוכלת אצלה באופן רגיל כדי לא לפגוע בה. אך בתוך תוכי אני בפיצול, משום שבליל שישי אין קידוש, היא מבשלת לאחר כניסת השבת, וכד'.

אני לא יכולה ולא רוצה לפגוע בה ולהכאיב לה.

מה עלי לעשות? האם אני יכולה להמשיך לאכול אצלה בלב שקט?

בתודה מראש,

אורלי

תשובה

בס"ד

מצד אחד את בתשובתך צריכה להתחבר אליה יותר ויותר. כך היא האמת. תורה מגבירה את "ואהבת לרעך כמוך" ומגבירה את "כבד את אביך ואת אמך".

מצד שני את צריכה להקפיד בביתה על כל ההלכות בלי לפגוע בה במלוא הנימה.

איך עושים את זה?

יכול להיות שה"חזרה בתשובה" שלך "מאיימת" עליה,
היא לא יודעת מה זה?
לאן זה יוביל?
מה הסוף?
היא מאבדת שליטה!!

היא מרגישה כאילו עקפת אותה ואת שונה והיא מאוימת וכו'.

את צריכה להראות לה שהתשובה זה ממנה. שהיא או אמא שלה וכד' הלכו בדרך הזו. את צריכה להשתדל לחבר אותה עם רב גדול שחי היום או שהוא כבר ז"ל, מישהו שהיא מכירה ומעריכה, מהעיר שממנה היא באה.

בקיצור - שאת זו היא. זו ההרגשה שצריכה להיות לה.
אחרי זה יבוא כל השאר בקיצור.
במקום להגיד לה להטביל כלים. את לוקחת את כל הכלים (בהסכמתה כמובן) בבוקר ומחזירה אותם בצהרים כשכולם טבולים.

עזרי לה בעדינות מרובה לבשל כשר. וכך תוכלי להתמודד עם הבעיה הכואבת.