אם חברי מהרהר עלי - האם אני חוטאת?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/03 08:17 ד בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

אני יצאת עם מישהו למטרות נישואים. ברצוני לשאול. אם חברי מהרהר עלי ואולי יותר מזה - האם אני חוטאת?

תשובה

בס"ד

שלום עליך !

ראי נא !

מחשבותיו של הבן עליך נובעות גם ממחשבותיך ותנועות ידיך וצורת לבושך. יש תנועות גוף שכל בת מכירה מעצם היותה אישה שמסוגלות לעורר את היצר אצל הבנים.

אשה שנוהגת "בלי כוונה" בהתנהגות שכזו, אפילו היא לבושה בצניעות ושומרת נגיעה וכד' לא יכולה לרחוץ בניקיון כפיה.

אם מחשבותיה לגמרי טהורות כך היא מדברת וזו גם "שפת הגוף" שלה – סביר להניח שמחשבות "בן זוגה" יהיו גם הם טהורות.

אם היא חושבת ונוהגת בטהרת אמת, והוא מביא על עצמו הרהורים רעים "מתאווה תאווה" אין עליה "אשמה". אבל היא צריכה להתפלל שלא יארע דבר תקלה על ידיה.

בכל מקרה אי אפשר וזה לא נכון לומר שהיא המכשילה.
כי כדי שהגבר לא יגיע למצבים של הרהור, הוא צריך לעבוד הרבה על מידותיו.

ולכן גם היא צריכה לעזור לו בכל יכולתה להתפלל ולסייע בדרכים שכתבנו לעיל.

כל זה ביציאה למטרות נישואין שהעוסק בה נחשב "עוסק במצוה" - אבל בחברות סתם למטרות בילוי כיף ומטרות חברתיות - אין שום היתר לכך. ואין היא יכולה כלל לרחוץ בנקיון כפיה.

היה ברוכה
חזקי ואמצי
עלי והצלחי.