אכילת בשר בערב ר''ח אב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/07/02 13:56 כד בתמוז התשסב

שאלה

באופקים מתארחת בשבוע הקרוב משלחת של מורים ומנהלים ממדינת ניו ג'רזי בארה"ב וחלקם מהעיר התאומה לאופקים.

ביום שלישי בערב מתוכננת ארוחת ערב בשרית והזמינו את חברי הגרעין להשתתף בה.

האם מנהגי האבילות המתחילים בר"ח חלותם כבר מערב ר"ח? האם ראוי ואפשר להשתתף בארוחה הנ"ל כשיש לציין שהדבר חשוב מאוד מבחינה ציבורית במערכת היחסים של הגרעין בישוב?

תשובה

בס"ד

הספרדים בבשר ויין רק ממוצאי ראש חודש אב. \עיין כה"ח תקנא ס"ק קכה, קכו. בא"ח דברים טו\. ואשכנזים נוהגים איסור גם בראש חדש עצמו. \מ"ב שם ס"ק נח\

מסתבר שלאשכנזים אין חילוק בין ערב ר"ח לר"ח עצמו בענין זה.
ולכן עצתי להם שיבואו לסעודה ויאכלו מכל המאכלים האחרים שיוגשו שם חוץ מבשר. שהרי מאכלים שבושלו עם בשר אינם נאסרים.

והאמת והשלום אהבו
בהצלחה