אי ציות לחוק מול יושר

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/04/02 10:38 ל בניסן התשסב

שאלה

לכבוד הרב פירון,שלום רב!

(אני יודעת שהשאלה ארוכה אבל רציתי שהשאלה תהיה ברורה.אני מקווה שיש לרב זמן לקרוא את

זה אני מצטערת)

אני בת שירות.כל חברותיי שהן בנות שירות הן מגיל

18 ומעלה.כלן ,חוץ ממני משתמשות בכרטיסיות נוער והן טוענות שמותר להן כי הן בנות שירות.

אני התקשרתי לאגד ושאלתי האם זה נכון .הם אמרו לי שבעיקרון לא בודקים בת כמה אני.אבל אם אני רוצה להיות ישרה,שאשתמש בכרטיסיית מבוגר.(אפילו

שאני בת-שירות).

למעשה,אני לא פגשתי באף בת בגילי שמשתמשת בשל

מבוגר(כידוע-זה יקר פי 2 משל נוער),ונראה לי

שאני בין היחידות.

אני רוצה להיות ישרה.השאלה היא האם יש כאן

אי-יושר וגזל או שבגלל שכולן עושות את זה

וזה הפך להיות מובן מאליו מותר לי גם כן לנהוג כמוהן.

סיפרו לי שנערה אחת בת 23 רצתה לקנות של מבוגר אבל הנהג שכנע אותה לקנות של נוער,כי היא נראית צעירה.אפילו הנהגים מקילים בכך.

תודה רבה ותזכה למצוות.......

תשובה

ב"ה

שלומות!

אינני מבין את השאלה. אם מותר לבנות שירות לסוע בכרטיסיות של נוער אף שכבר עברו את גיל שמונה עשרה מותר, אבל אם אין קשר בין היותך בת שירות לבין הכרטיסיה בה תסעי הרי שזה איסור גזל גמור ואינני יודע על מה סמכו!
התקשרי לאגד ושאלי מה דינה של בת שירות לאומי בת שמונה עשרה ויום! פשוט, ברור, ישר והגון!
העובדה שאחרים עושים שלא כהוגן אינה מקילה מהחומרה שיש באיסורי גזל.

כל טוב,

שי