איתור מצבה עתיקה בצפת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/07/02 05:46 ח באב התשסב

שאלה

הריני כותב שוב כיוון שטרם קיבלתי תשובה.

סבא שלי נפטר בצפת בשנת 1952.

לא היו רישומים מדויקים בזמנו של החברא קדישא.

לאחר רעידת האדמה במקום נתערבבו קברים זה עם זה עד שלא ניתן למצוא את קברו של הסב.

האם ניתן להוסיף על מצבת אשתו שנקברה בשומרון בשנת 1996 את המילים: ציון לזכרו של פלוני וכו'.

האם יש הגבלות כלשהן? האם יש בכך פגיעה ב"פרטיות" של אשתו? ברור ובטוח שאם היא היתה בחיים היתה מסכימה כי כך ייעשה.

לתשובתך המהירה אודה,

אשר

תשובה

ראה באתר

www.safedfound.org.il

שם יש אפשרות לאתר מקום של מצבות ישנות מבית העלמין העתיק בצפת.

לשאלתך - מותר להוסיף ובלבד שזה יהיה כתוספת ניכרת למצבה על או בצד ולא כתוב על המצבה עצמה כחלק ממנה.