אישה נידה בכותל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/08/02 02:12 ו באלול התשסב

שאלה

האם לפי הדין של ספרדים לאישה נידה מותר לגעת בכותל?...

אני חושבת שכן וכך גם אמרתי לחברתי (משום שכולנו טמאים היום גם כך) שמשום מה בביתה נהגו אחרת ..השאלה האם היא צריכה להמשיך לפי מנהג ביתה או שאין לה בעיה להפסיק עם זה ולגעת בכותל כאשר היא נידה?

תשובה

בס"ד
אין בזה בעיה הלכתית. אבל אם היא מרגישה בעצמה כבוד אל הכותל והיא לא רוצה ליגוע בו בשעת המחזור - תבוא עליה ברכה.
אבל שיהיה ברור שמותר לה לבוא אל הכותל להתפלל. וכל השאלה היא רק על מגע באבנים עצמם.
עוד שיהיה ברור שחובת התפילה על נשים בזמן המחזור אינה כלל בדיון וברור שהן חייבות להתפלל כמו כל יום.

שנה טובה