איפה יש אלף דור?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/08/03 05:32 יב באב התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א !!

1) בםפר דברים פרק ז' פסוק ט' כתוב: "...שׂמֵר הברית והחסד לאׂהֲבָיו ולשׂמְרֵי מִצְוׂתָו לאלף דור"

מה הכוונה "לאלף דור"? מה יקרא אחרי אלף דור?

2) ידוע שיש הרבה אמונות תפלות אני אישית מצאתי בערך 30 אמונות תפלות שאני לא יודע אם זה הלכה או שמא אמונה תפלה איך אפשר לדעת? האם יש ספר שמציין את ההלכות שכביכול הם נראות כאמונות תפלות והם בעצם הלכה למעשה?

תודה רבה על התשובות.

יישר-כוח על התשובות באתר!!

תשובה

שלום רב.

1. הגמרא במסכת שבת מביאה את שאלתך, והתשובה היא שמשם למדנו שמידת הרחמים יכולה להתממש עד אלף דור, ואחר כך פשוט נגמרת אותה מידה לגבי אותו מעשה.

ויש שואלים איפה יש "אלף דור" שהרי מדובר ב 1000 שנים כפול 40 שנה שהוא "דור" (לפחות). והרי אין מספיק שנים בתוכנית העולם לכך. שהרי כל הזמן ההמתוכנן לעולם הזה הוא 6000 שנה. ומה נעשה למעשי חסד שנעשו לפני 1000 ו- 2000 שנה?
בכל זאת דברי התורה קיימים ושרירים לעד ואינם משל בלבד - וזה מלמד אותנו שהחיים ימשיכו בעוז כל כך חזק ואפילו שהעולם הזה יגיע לקיצו - החיים של המצוות והמעשים שלנו לא יפסיקו!!!

2. באמונות תפלות יש כלל פשוט וברור "להיות תמים עם ה' אלוקינו". "התהלך לפני – ואהיה תמים".
וראה על כך רשימה ב...
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=27627

ברכה והצלחה.