איסור שאילת שלום

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 11/08/02 12:06 ג באלול התשסב

שאלה

שלום,

רציתי לשאול- לגבי איסור שאילת שלום (של איש לאשה או אשה לאיש):

מה בדיוק האיסור- לשאול שלום- כלומר לשאול 'מה שלומך?', להתעניין בשלום השני, או פשוט לומר שלום??? ואולי שניהם אסורים??

תודה רבה

תשובה

אופירה שלום,
ראשית אציין בפניך את המקורות להלכה שאין שואלין בשלום אשה כל

במסכת קידושין (דף ע עמוד ב)כתוב:"אין שואלין בשלום אשה. על ידי בעלה! אמר ליה, הכי אמר שמואל: אין שואלין בשלום אשה כלל".
וכן פסק הרמב"ם (הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה ה):
"אין שואלין בשלום אשה כלל ואפילו על ידי שליח".
וכן פסק מרן בשו"ע (אבן העזר סימן כא סעיף ו):
"אין שואלים בשלום אשה כלל, אפילו ע"י שליח, ואפי' ע"י בעלה אסור לשלוח לה דברי שלומים. אבל מותר לשאול לבעלה איך שלומה".
כמו כן אסור לשלוח דרישת שלום לאשה.אולם לברכה ולהתפלל עליה-מותר.והראיה מאליהו ואלישע שהתפללו על השונמית והצרפתית.
וכן מותר לומר שלום לאשה.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני