איסור נגיעה-

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/05/02 16:05 כו באייר התשסב

שאלה

שלום!

אני מדריכה בסניף בנ"ע, אצלנו בסניף נוהגים לשמור על איסור נגיעה.

1.אבל למרות זאת יש אצלנו מן הרגל כזה של לבעוט אחד בשניה,(מדריך ומדריכה).

רציתי לדעת האם זה מותר, או שיש בזה יותר עניין של יפוי ההלכה.

2.האם מותר לי להחזיק בתיק של בן וככה ללכת אחד אחרי השני? במסעות וטיולים.

תודה מראש

יום טוב.

רוית.

תשובה

ב"ה

שלומות!

1. אסור לבעוט!!! גם בנות בבנות!!! איזה מן מנהג זה?!
להקפיד על תרבות חיים נאותה חשוב לא פחות מאשר הקפדה יתירה על הלכות אחרות. רק סוסים בועטים!
כמו כן, בענין עצם איסור הנגעה אין הבחנה בין בידד בין ברגל.

2. אם אתם נמצאים במסגרת של חברה מעורבת בה אתם יוצאים לטיול יחד, למה לא?

בברכה,

שי