איסור נגיעה בבנים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 28/07/02 18:01 יט באב התשסב

שאלה

שלום,

אני מקפידה על איסור נגיעה בבנים ושאלתי היא: מה אני עושה במקרה שאני בטיול ויש קטע קשה של טיפוס ובן מושיט לי יד כדי לעזור לי. האם מותר לי להעזר בו במקרה ואין בת שאני יכולה להיעזר בה? עלי לציין, שנתקלתי בסיטואציה כזו כשיצאנו לטיול כמה חברה, בנים ובנות, והיה קטע שבו הבנים היו צריכים לעזור לבנות וזה הצריך נגיעת יד.

בתודה מראש.

תשובה

זו אחת הסיבות שא ס ו ר ללכת לטיול מעורב. דבר זה אינו דומה לרופא כיון שאת מכניסה את עצמך למצב אסור ולכן אסור לצאת לטיול מעורב.
ואפילו בנות המטילות יטיילו במקומות בטוחים שלא יהיה צורך בעזרה מבנים. אם בכל זאת בת נקלעת למצב כזה יש לעזור לה, ואם אפשר לעזור לה ע"י הושטת דבר כלשהוא (חגורה, מטפחת וכדומה) - יש להשתמש בדרך זו. וכמובן שבת שנמצאת בסכנה חובה להצילה.
ותזכו לטייל בארץ ישראל בקדושה.

בברכה,

צבי קוסטינר