איסור נגיעה בבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/02 10:19 כו בטבת התשסב

שאלה

אני יודע שאסור לגעת בבנות(התורה אסרה)

אבל עובדה שדוד המלך היה לו קר והביאו את אבישג השונמית לחמם אותו וגם לשלמה המלך היו כמה נשים

אז מה להם היה מותר?!

עוד משהו גם אם אני יגע בידידה שלי אני יודע שזה לא יוביל לכלום

אז מה גם זה אסור

וחוץ מזה אני נהנה להיות בחברתה

אם תוכל לענות לי תשובה

בכבוד רב, מלאכי

תשובה

בס"ד

שלום רב

כשאני קורא את סגנון שאלתך אני שואל את עצמי האם אתה באמת מחפש תשובה, או שאתה מחפש "היתרים" ליהנות בלי לשלם?

אם הבאת את הסיפור על אבישג - קרא אותו עד הסוף ותראה איזה סוף מר היה לו- אח שלה נהרג מהסיפור הזה!!.

אם הבאת את סיפור שלמה המלך - תזכור שבגלל זה שלמה המלך נפל, הממלכה נקרעה ממנו בגלל הקשר הלא נכון עם הנשים. זה קשר שגרם לו נפילה גדולה. הוא הפסיד בגלל זה את הממלכה לבניו ולבני בניו לשנים ארוכות. הפילוג גרם לעבודה זרה גילוי עריות ושפיכות דמים, עם ישראל התפלג לשנים ארוכות. יצאה מזה שנאת חינם, מלחמות אחים, ומחלוקת .
בקיצור אם הבאת לראיה את שלמה המלך ו"הנאותיו" כדאי שתדע איזה מחיר יקר הוא שילם על כך איזה מחיר שילם עם ישראל על כך.

אם הבאת את הענין הזה - כדאי שתדע את הסוף של כל אחד. ואם תסתכל סביבך תראה שכל מי שחושב להנות מנשים, ידידות, חברות וכד' - משלם על כך מחיר כבד ביותר.

בקיצור. התורה אסרה לא בגלל "שנאה" אלינו, אלה בגלל "אהבה" אליך. הקב"ה אוהב אותך כמו בן ונותן לך עצות טובות איך להגיע לחיים טובים יותר.

שלום